Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Taksa obara prodaju uređaja

Uvođenje ekološke takse, koje će podići cenu električnih uređaja za 20 odsto, smanjiće promet u prodavnicama koje se bave prodajom ove robe, kaže za Radio 021 Vladimir Lojančić iz  "Tehnomarketa".        

Redovi za legalizaciju

Rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata ističe danas, a gužve na šalterima službi zaduženih za primanje dokumentacije od građana ne jenjavaju.  

Malo para puno festivala

Na konkurs za dodelu novca iz gradskog budžeta za kulturu prijavljeno je 580 festivalskih projekata, što je četiri puta više u odnosu na prošlu godinu.  

Prodato 5.000 knjiga

Na Novosadskom sajmu su završeni sajmovi knjiga i umetnosti i dizajna, na kojima je učestvovalo oko 300 izlagača, a na Sajmu je bilo oko 12.000 posetilaca, saopštili su organizatori.

Za projekte 6 miliona evra

Nevladine organizacije, sportska udruženja i lokalne samouprave mogu konkurisati sa svojim projektima kod Višegradskog fonda koji je za ovu godinu namenio 6 miliona evra.

Privedeni navijači Partizana

Rumunska policija privela je dvojicu navijača Partizana zbog izazivanja nereda na aerodromu u Temišvaru, zbog čega je kasnio let za Barselonu.

Izbačenih učenika sve više

U Novom Sadu ne postoji nijedna škola u koju se upisuju deca izbačena iz drugih škola, a regulisanje ovog pitanja nije u nadležnosti lokalne samouprave, saznaje Radio 021.

Uhapšen sa bombom

Novosadska policija po dojavi građana, 6. marta u ugostiteljskom objektu u Novom Sadu, kod Lazara K. (1951) iz Novog Sada, u džepu jakne pronašli su i oduzeli jednu ručnu bombu.